07 Nov Semínkový chleba
Semínkový chleba bez mouky i vajec. Hlavní ingrediencí jsou semínka a ořechy. Připravený je hned a poté už jen dát do trouby upéct.
Příprava receptu
Doba pečení: 60 min Počet porcí: 10 Počet kalorií: 210 kcal Makroživiny: 7 g B, 4 g S, 18 g T
Pečivo plné zdravých tuků!
Ingredience:
Postupové fotky:
Postup:
- Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto.
- Necháme chvíli odležet, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu.
- Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto.
- Poté pečeme na 175 °C 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut, ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran.
- Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Všechny ořechy, semínka a rajčata smícháme dohromady. Přilijeme vodu. Necháme chvíli odstát a poté vložíme do formy. Po půl hodině chléb otočíme, aby se propekl z obou stran.
Semínkový chleba
Ingredients
- 120 g slunečnicových semínek
- 60 g mandlí plátky
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g sušených rajčat
- 30 g dýňových semínek
- 30 g lněných semínek
- 20 g pistácií
- 15 g chia semínek
- 300 ml vody
- špetka soli
Instructions
- Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto.
- Necháme chvíli odležet, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu.
- Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto.
- Poté pečeme na 175 °C 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut, ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran.
- Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.
No Comments