Semínkový chleba

Semínkový chleba

Semínkový chleba bez mouky i vajec. Hlavní ingrediencí jsou semínka a ořechy. Připravený je hned a poté už jen dát do trouby upéct.

Příprava receptu

Doba pečení: 60 min Počet porcí: 10 Počet kalorií: 210 kcal Makroživiny: 7 g B, 4 g S, 18 g T

Pečivo plné zdravých tuků!

 

Ingredience:

120 g slunečnicových semínek

60 g mandlí (plátky)

50 g vlašských ořechů

50 g sušených rajčata

30 g dýňových semínek

30 g lněných semínek

20 g pistácií

15 g chia semínek

15 g psyllia

300 ml vody

špetka soli

 

Postupové fotky:

 

 

Postup:

  1. Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto.
  2. Necháme chvíli odležet, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu.
  3. Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto.
  4. Poté pečeme na 175 °C 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut, ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran.
  5. Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.

 

 

Je opravdu výborný a příprava zabere jen chvilku!

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Všechny ořechy, semínka a rajčata smícháme dohromady. Přilijeme vodu. Necháme chvíli odstát a poté vložíme do formy. Po půl hodině chléb otočíme, aby se propekl z obou stran.

Semínkový chleba

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 10
Calories 210 kcal

Ingredients
  

  • 120 g slunečnicových semínek
  • 60 g mandlí plátky
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g sušených rajčat
  • 30 g dýňových semínek
  • 30 g lněných semínek
  • 20 g pistácií
  • 15 g chia semínek
  • 300 ml vody
  • špetka soli

Instructions
 

  • Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto.
  • Necháme chvíli odležet, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu.
  • Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto.
  • Poté pečeme na 175 °C 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut, ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran.
  • Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating