16 Nov Makový koláč
Makový kolář, kde základ tvoří jednoduchý korpus. Krém je mix ricotty a tvarohu spolu s mákem.
Příprava receptu
Doba pečení: 40 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 210 kcal Makoživiny: 7 g B, 3 g S, 18 g T
Pro milovníky tvarohu a máku!
Ingredience:
Na korpus:
Na krém:
Postup:
- Ingredience na korpus smícháme a vytvoříme těsto, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou.
- Korpus pečeme 15 minut na 200 °C.
- Vše potřebné na krém smícháme a vyšleháme a nalijeme na korpus.
- Pečeme ještě 15 minut na 200 °C, pak troubu snížíme na 100 stupňů a pečeme ještě 10 minut.
- Necháme vyhladit v ledničce.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Z uvedených ingrediencí jednoduše vytvoříme korpus i náplň. Korpus si nejprve předpečeme na 200 °C, poté pečeme i s náplní a nakonec teplotu ještě snížíme. Přes noc necháme uležet v ledničce.
Makový koláč
Ingredients
Na korpus:
- 80 g kokosové muky
- 20 g mandlové mouky
- 80 g másla
- 2 vajíčka
Na krém:
- 150 g mascarpone
- 100 g ricotty
- 100 g plnotučného tvarohu
- 2 vajíčka + 1 žloutek
- 45 g mletého máku
Instructions
- Ingredience na korpus smícháme a vytvoříme těsto, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou.
- Korpus pečeme 15 minut na 200 °C.
- Vše potřebné na krém smícháme a vyšleháme a nalijeme na korpus.
- Pečeme ještě 15 minut na 200 °C, pak troubu snížíme na 100 °C a pečeme ještě 10 minut.
- Necháme vyhladit v ledničce.
No Comments