26 Nov Dýňové noky se sýrovou omáčkou
Základ těchto noků tvoří mouka z dýně a vlašských ořechů. Omáčka se skládá jen ze smetany a gorgonzoly.
Příprava receptu
Doba vaření: 6 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 630 kcal Makroživiny: 47 g B, 19 g S, 39 g T
Uzený losos se krásně hodí k sýrové chuti. Nezapomeňte ani na rajčata!
Ingredience:
Na noky:
Na omáčku:
Navrch:
Postupové fotky:
Postup:
- Mouky, vejce, vodu a sůl smícháme a vytvoříme těsto.
- Poté tvoříme kuličky, které lehce promáčkneme vidličkou.
- Dáme do vroucí vody cca na 6 minut.
- Na pánvičce necháme rozpustit gorgonzolu spolu se smetanou.
- Touto omáčkou pak polijeme noky, přidáme uzeného lososa a zeleninu.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Z mouk a ostatních ingrediencí si vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Rozdělíme ho na cca na 15 dílů, ze kterých uděláme kuličku a promáčkneme vidličkou. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 6 minut. Na omáčku smícháme smetanu a gorgonzolu.
Dýňové noky se sýrovou omáčkou
Ingredients
Na gnocchi:
- 125 g dýňové mouky
- 175 g vlašskoořechová mouka
- 1 vajíčko
- 150 ml vody
- 1 lžička soli
- olivový olej na vaření gnocchi
Na omáčku:
- 150 ml smetany 33 %
- 150 g gorgonzoly
Navrch:
- 80 g uzeného lososa
- rukola, rajčata
Instructions
- Mouky, vejce, vodu a sůl smícháme a vytvoříme těsto.
- Poté tvoříme kuličky, které lehce promáčkneme vidličkou.
- Dáme do vroucí vody cca na 6 minut.
- Na pánvičce necháme rozpustit gorgonzolu spolu se smetanou.
- Touto omáčkou pak polijeme noky, přidáme uzeného lososa a zeleninu.
No Comments