26 Nov Špenátový quiche
Slaný koláč, který můžete jíst hnedka vyndaný z trouby nebo i další den, kdy ještě více ztuhne. Přidejte si do něj klidně i jiný sýr.
Příprava receptu
Doba pečení: 40 min Počet porcí: 8 Počet kalorií: 350 kcal Makroživiny: 19 g B, 7 g S, 26 g T
Díky sýru a smetaně je quiche krásně krémový!
Ingredience:
Na těsto:
Na náplň:
Postup:
- Uhněteme těsto, vmačkáme do formy (lepší vyložit pečicím papírem).
- Okraje budou cca 2 cm vysoké.
- Těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 6 minut na 180 °C.
- Špenát necháme změknout na cibulce na ghí (pustí nějakou vodu, tak tu slijeme).
- Pak přidáme zbytek ingrediencí (goudu nastrouháme).
- Vložíme na těsto a pečeme dalších 35-40 minut.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Připravíme si těsto, které vmačkáme do dortové formy a propícháme vidličkou. Na pánvi si připravíme náplň ze špenátových listů, goudy a zakysané smetany. Ochutíme. Poté vložíme na hotový korpus a dáme ještě do trouby zapéct.
Špenátový quiche
Ingredients
Na korpus:
- 200 g mouky ze slunečnicových semínek
- 100 g másla
- 4 lžíce vody
Na náplň:
- 3 balení mražených špenátových listů
- 150 g goudy
- 250 g zakysané smetany
- 1 větší cibule
- stroužek česneku
- ghí
- sůl, pepř
Instructions
- Uhněteme těsto, vmačkáme do formy (lepší vyložit pečicím papírem).
- Okraje budou cca 2 cm vysoké.
- Těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 6 minut na 180 °C.
- Špenát necháme změknout na cibulce na ghí (pustí nějakou vodu, tak tu slijeme).
- Pak přidáme zbytek ingrediencí (goudu nastrouháme).
- Vložíme na těsto a pečeme dalších 35-40 minut.
No Comments