28 Nov Creamy apple pie
Připravte si voňavý dezert hodící se do zimních měsíců. Korpus tvoří kešu, mandle, kokosová mouka a vajíčka. Náplň je pak z jablek zalité zakysanou smetanou, kokosovým mlékem a vajíčky.
Příprava receptu
Doba přípravy: 65 min Počet porcí: 8 Počet kalorí: 320 kcal Makroživiny: 10 g B, 13 g S, 25 g T
Jablka se skořicí provoní při přípravě celou kuchyň!
Ingredience:
Na korpus:
Na náplň:
Postup:
- Smícháme ingredience na korpus, vytvoříme těsto a necháme v ledničce chvíli ztuhnout.
- Vymažeme formu, vmačkáme tam těsto, propícháme vidličkou a pečeme na 10 minut na 175 °C.
- Připravíme si náplň. Nakrájíme jablka a vyskládáme je na hotový korpus.
- Zakysanou smetanu vyšleháme s vajíčky a mlékem a nalijeme na jablka.
- Posypeme skořicí a pečeme na 125 °C 15 minut, poté zvýšíme na 175 °C a pečeme dalších cca 40 minut.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Vytvoříme korpus, po uležení ho vmačkáme do formy a pečeme 10 minut na 175 °C. Dále na něj naskládáme jablka a zalijeme smetanovou náplní. Pečeme dalších 15 minut na nižší teplotě, kterou následně zvýšíme na 175 °C a necháme v troubě ještě 40 minut.
Creamy apple pie
Ingredients
Korpus
- 100 g rozmixovaných kešu
- 100 g rozmixovaných mandlí
- 50 g kokosové mouky
- 50 g másla
- 2 lžičky skořice
- 2 vejce
Náplň
- 2,5 jablka
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 30 ml kokosového mléka
Instructions
- Smícháme ingredience na korpus, vytvoříme těsto a necháme v ledničce chvíli ztuhnout.
- Vymažeme formu, vmačkáme tam těsto, propícháme vidličkou a pečeme na 10 minut na 175 °C.
- Připravíme si náplň. Nakrájíme jablka a vyskládáme je na hotový korpus.
- Zakysanou smetanu vyšleháme s vajíčky a mlékem a nalijeme na jablka.
- Posypeme skořicí a pečeme na 125 °C 15 minut, poté zvýšíme na 175 °C a pečeme dalších cca 40 minut.
No Comments