28 Nov Dort k výročí
Dort vznikl při příležitosti kulatého výročí. Pokud máte rádi čokoládu jako přítel, můžete se inspirovat.
Příprava receptu
Doba přípravy: 40 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 280 kcal Makroživiny: 5 g B, 6 g S, 27 g T
Dvojitou porci čokolády skvěle doplní ozdobení dortu malinami!
Ingredience:
Na korpus:
Na náplň:
Postup:
- Na mírném plameni rozpustíme máslo s čokoládou.
- Mezitím si vyšleháme bílky a přidáme k nim zbytek ingrediencí na korpus.
- Pečeme 40 minut na 175 °C.
- Ingredience na krém (mascarpone a smetany smícháme a vyšleháme mixérem). Přidáme k nim rozpuštěnou čokoládu.
- Krém namažeme na upečený korpus a dáme přes noc vychladit do ledničky.
- Nakonec ozdobíme malinami a kešu oříšky.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Z ingrediencí na korpus vytvoříme těsto, které ve formě pečeme 40 minut. Dále si připravíme krém, který navrstvíme na korpus a necháme ztuhnout v ledničce. Nakonec ozdobíme dle preferencí.
Dort k výročí
Ingredients
Korpus
- 80 g rozmixovaných kešu
- 80 g zakysané smetany
- 80 g hořké čokolády 90 %
- 70 g másla
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
Krém
- 200 g mascarpone
- 100 g hořké čokolády
- 100 g zakysané smetany
- 50 g smetany 33 %
Instructions
- Na mírném plameni rozpustíme máslo s čokoládou.
- Mezitím si vyšleháme bílky a přidáme k nim zbytek ingrediencí na korpus.
- Pečeme 40’ minut na 175 °C.
- Ingredience na krém (mascarpone a smetany smícháme a vyšleháme mixérem). Přidáme rozpuštěěnou čokoládu.
- Krém namažeme na upečený korpus a dáme přes noc vychladit do ledničky.
- Nakonec ozdobíme malinami a kešu oříšky
No Comments