03 Dec Rybízový koláč s kakaovým korpusem
Upečte si rybízovo-kakaový koláč v letních měsících při přebytku ovoce.
Příprava receptu
Doba pečení: 45 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 200 kcal Makroživiny: 7 g B, 7 g S, 16 g T
Rybíz chutná skvěle, ale na koláči vždycky ještě o něco líp!
Ingredience:
Spodní vrstva:
Střední vrstva:
Vrchní vrstva:
Postup:
- Smícháme ingredience na spodní vrstvu, vložíme do dortové formy a pečeme na 180 °C cca 15 minut.
- Necháme chvíli vychladnout a připravíme si střední vrstvu. Vše spolu umixujeme a vložíme na korpus.
- Nakonec nahoru nasypeme rybíz.
- Pečeme dalších 30-35 minut. Po vychladnutí necháme v ledničce přes noc uležet.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Smícháme si ingredience na spodní a střední vrstvu. Nejprve předpečeme korpus a poté koláč dopečeme i se střední a rybízovou vrstvou. Celková doba pečení vyjde na 45 – 50 minut.
Rybízový dort s kakaovým korpusem
Ingredients
Spodní vrstva
- 140 g rozmixovaných mandlí
- 60 ml kokosového mléka Aroy-D
- 25 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 1 lžíce kakaa
- kypřící prášek do pečiva
Střední vrstva
- 180 g tučného tvarohu
- 90 g mascarpone
- 90 g zakysané smetany
- 2 vejce
Vrchní vrstva
- 400 g rybízu
Instructions
- Smícháme ingredience na spodní vrstvu, vložíme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
- Necháme chvíli vychladnout a připravíme si střední vrstvu. Vše spolu umixujeme a vložíme na korpus.
- Nakonec nahoru nasypeme rybíz.
- Pečeme dalších 30-35 minut. Po vychladnutí necháme v ledničce přes noc uležet.
No Comments