Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Vyzkoušejte všemi oblíbený cheesecake ozvláštněný dýní.

 

Příprava receptu

Doba pečení: 45 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 390 kcal Makroživiny: 10 g B, 9 g S, 35 g T

Podzim a dýně patří k sobě, i co se dezertů týče!

 

Ingredience:

Na korpus:

170 g vlašských ořechů

80 g blanšírovaných mandlí

80 g másla

20 g kokosu

1 lžička skořice

 

Na náplň:

400 g dýňového pyré

250 g mascarpone

250 g tučného tvarohu

250 g zakysané smetany

3 vajíčka a jeden žloutek

sladidlo dle chuti

 

Postup:

  1. Ořechy rozmixujeme, přidáme k ostatním ingrediencím na těsto a vmačkáme do formy (okraj cca 2 cm).
  2. Dáme péct na 10 minut na 180 °C.
  3. Dýni nakrájíme, povaříme doměkka a rozmixujeme (400 g pyré bylo cca 1/2 malé Hokkaidó dýně).
  4. Smícháme s ostatními ingredience na náplň, rozmixujeme a vlijeme na korpus.
  5. Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu vypneme a necháme s pootevřenými dvířky 2 hodiny dojít.
  6. Poté vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.

 

 

Vyzkoušejte také klasickou verzi cheesecaku.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z uvedených ingrediencí si vytvoříme korpus, který namačkáme do formy. Předpečeme si ho a nalijeme na něj náplň z dýně a ostatních ingrediencí. Pečeme nejprve na 200 °C, poté teplotu ztlumíme a nakonec troubu úplně vypneme. Necháme dojít v troubě a přes noc uležet v ledničce.

Dýňový cheesecake

Cook Time 45 minutes
Servings 12 porcí
Calories 390 kcal

Ingredients
  

Korpus:

  • 170 g vlašských ořechů
  • 80 g blanšírovaných mandlí
  • 80 g másla
  • 20 g kokosu
  • lžička skořice

Náplň:

  • 400 g dýňového pyré
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvrohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • sladidlo dle chuti

Instructions
 

  • Ořechy rozmixujeme, přidáme k ostatním ingrediencím na těsto a vmačkáme do formy (okraj cca 2 cm).
  • Dáme péct na 10 minut na 180 °C
  • Dýni nakrájíme, povaříme doměkka a rozmixujeme.
  • Smícháme s ostatními ingredience na náplň, rozmixujeme a vlijeme na korpus. 
  • Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu vypneme a necháme s pootevřenými dvířky 2 hodiny dojít.
  • Poté vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating