18 Mar Česnekové vafle
Oblíbené vafle ve slané verzi s česnekem a slaninou.
Příprava receptu
Doba přípravy: 25 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 140 kcal Makroživiny: 6 g B, 16 g S, 7 g T
Zkuste si připravit vafle z žitné mouky.
Ingredience:
Postup:
- Slaninu nakrájíme na kostičky a připravíme ji na pánvi.
- Vejce vyšleháme s mlékem.
- Přimícháme mouku, slaninu, prolisovaný česnek, kypřící prášek a sůl.
- Těsto necháme 10 minut odležet.
- Rozehřejeme vaflovač, vložíme po částech těsto a už jen čekáme, až budou vafle hotové.
- Ozdobíme podle chuti – na fotkách volské oko, špenát a cheddar.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Vajíčko vyšleháme s mlékem a smícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto vložíme do rozehřátého vaflovače a čekáme, než budou vafle hotové. Zdobíme dle chuti například vajíčkem, špenátem a sýrem.
Česnekové vafle
Ingredients
- 70 g žitné mouky
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- 50 g anglické slaniny
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kypřícího prášku
- sůl
Instructions
- Slaninu nakrájíme na kostičky a připravíme ji na pánvi.
- Vejce vyšleháme s mlékem.Přimícháme mouku, slaninu, prolisovaný česnek, kypřící prášek a sůl.
- Těsto necháme 10 minut odležet.
- Rozehřejeme vaflovač, vložíme po částech těsto a už jen čekáme, až budou vafle hotové.
- Ozdbíme podle chuti - na fotkách volské oko, špenát a chedar.
No Comments