05 Nov Dýňový perník
Máme tu podzim a s ním přichází období plné dýní. Inspirace, jak je zpracovat, není nikdy dost. Tentokrát jsme si pro Vás připravily nadýchaný a vláčný perník z dýně Hokaido.
Příprava receptu
Doba pečení: 30 min Počet porcí: 9 Počet kalorií: 130 kcal Makroživiny: 4 g B, 17 g S, 5 g T
Do těsta na perník můžete podle chuti přidat nasekané ořechy nebo třeba kokos.
Ingredience:
Postup:
- Dýni důkladně omyjeme a nastrouháme ji na jemno. Stejně tak nastrouháme zázvor.
- V míse si smícháme dýni, zázvor, rozmačkaný banán a zbytek ingrediencí.
- Těsto vložíme do pečicím papírem vyloženého plechu (malého – 25 x 20 cm).
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 30 minut.
- Krájíme a podáváme po vychladnutí.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Dýňový perník
Ingredients
- 300 g dýně Hokaido
- 5 - 10 g zázvoru
- 120 g banánu
- 2 vejce
- 20 g kakaa
- 1 prášek do perníku
- 1 lžička perníkového koření
- 110 g celozrnné mouky
- 1 - 2 lžíce medu
- 30 ml kvalitního oleje
Instructions
- Dýni důkladně omyjeme a nastrouháme ji na jemno. Stejně tak nastrouháme zázvor.
- V míse si smícháme dýni, zázvor, rozmačkaný banán a zbytek ingrediencí.
- Těsto vložíme do pečicím papírem vyloženého plechu (malého - 25 x 20 cm).
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 30 minut.
- Krájíme a podáváme po vychladnutí.
No Comments