07 May Měkké cookies
Pojďte se s námi vrhnout na připravu cookies bez mouky. Čím jemněji mandle a vločky namelete, tím spíše nepoznáte rozdíl od těch klasických!
Příprava receptu
Doba přípravy: 20 min Počet porcí: 16 Počet kalorií: 228 kcal Makroživiny: 5 g B, 11 g S, 16 g T
Cookies z ovesných vloček a mandlí.
Ingredience:
Postup:
- Ovesné vločky a mandle rozmixujeme na mouku.
- Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi a čokoládou nakrájenou na kousky
- Máslo rozehřejeme a smícháme s čekankovým sirupem, mlékem a vejcem.
- Smícháním suchých a mokrých ingrediencí vytvoříme těsto, které vložíme na 15 minut do mrazáku.
- Z těsta vytvarujeme přibližně 16 sušenek, které dáme na pečicí papír. Necháme mezi nimi mezery, protože se během pečení “rozplácnou”.
- Pečeme na 180 °C 15 – 20 minut.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Rozmačkaný banán smícháme s vejci a s rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Přidáme vlašskoořechovou mouku. Těsto vložíme do rozehřátého vaflovače a čekáme, než budou vafle hotové. Zdobíme dle chuti.
Měkké cookies
Ingredients
- 150 g ovesných vloček
- 200 g mandlí
- 140 g xylitolu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 100 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 2 lžíce čekankového sirupu
- 2 lžíce mléka
- 1 vejce
Instructions
- Ovesné vločky a mandle rozmixujeme na mouku.
- Smícháme s ostatními suchými ingrediencemi a čokoládou nakrájenou na kousky.
- Máslo rozehřejeme a smícháme s čekankovým sirupem, mlékem a vejcem.
- Smícháním suchých a mokrých ingrediencí vytvoříme těsto, které vložíme na 15 minut do mrazáku.
- Z těsta vytvarujeme přibližně 16 sušenek, které dáme na pečicí papír. Necháme mezi nimi mezery, protože se během pečení "rozplácnou".
- Pečeme na 180 °C 15 - 20 minut.
Adela
Posted at 20:06h, 06 MayDelala jsem si je v nedeli na brunch a musim rict, ze pecka 🤩
eatyourfears
Posted at 20:06h, 06 MayTak to máme velkou radost! Děkujeme 🙂
Veru
Posted at 20:06h, 06 MayDěkujeme za recepty, tenhle je moc vyborny, já neměla vlaskoorechovou mouku, tak sem dala 20g kokosové a 20g hladké spaldove + trochu mléka a dopadlo to dobře 🤩
eatyourfears
Posted at 20:06h, 06 MaySuper! Tak to máme radost, že se i tak povedly 🙂