25 Nov Batátový burger
Tento batátový burger si oblíbíte! Žádná suchá houska, ale příjemně sladké batáty, které se krásně hodí ke slanému masu.
Příprava receptu
Doba pečení: 40 min Počet porcí: 2 Počet kalorií: 440 kcal Makroživiny: 20 g B, 17 g S, 33 g T
Vybírejte měkčí avokáda, bude se vám s nimi lépe pracovat.
Ingredience:
Postupové fotky:
Postup:
- Batáty nakrájíme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
- Dáme péct cca na 40 minut na 200 °C (než změknou).
- Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek.
- Mandle rozmixujeme nahrubo a přidáme k masu spolu s jedním vajíčkem.
- Vytvoříme malé burgříky, které opečeme dozlatova na pánvičce na ghí/sádle.
- Poslední věc zbývá quacamole (smícháme avokádo, nakrájené rajče, sůl, pepř, citrón a rozmačkáme).
- Ze všech ingrediencí poskládáme burger a máme hotovo!
Závěr a souhrn k vytisknutí
Batát nakrájíme na plátky, dáme na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby. Mezí tím si nameleme mandle, připravíme maso, které pak opečeme na sádle. Připravíme si guacamole. Nakonec poskládáme burgera a je tohoto!
Batátový burger
Ingredients
- 4 plátky batátu
- 120 g mletého hovězího masa
- 30 g mandlí
- 1 střední cibule
- 1 vajíčko
- 1 rajče
- ghí, olivový olej
- česnek, citrón
- sůl, pepř
Instructions
- Batáty nakrájíme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
- Dáme péct cca na 40 minut na 200 °C (než změknou).
- Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek.
- Mandle rozmixujeme nahrubo a přidáme k masu spolu s jedním vajíčkem.
- Vytvoříme malé burgříky, které opečeme dozlatova na pánvičce na ghí/sádle.
- Poslední věc zbývá quacamole (smícháme avokádo, nakrájené rajče, sůl, pepř, citrón a rozmačkáme).
- Ze všech ingrediencí poskládáme burger a máme hotovo!
No Comments