Cheesecake se zakysanou smetanou

Cheesecake se zakysanou smetanou

Cheesecake, který je díky mléčným výrobkům krásně smetanový. Základ korpusu tvoří ořechy a máslo.

 

Příprava receptu

Doba pečení: 35 min Počet porcí: 16 Počet kalorí: 320 kcal na porci

Jemný a nadýchaný!

 

Ingredience:

Na korpus:

250 g mandlové mouky

150 g másla pokojové teploty

 

Na náplň:

200 g mascarpone

200 g lučiny

200 g plnotučného tvarohu

250 g zakysané smetany

3 vajíčka a jeden žloutek

1 lžička citrónu

 

Navrch:

80 g zakysané smetany

200 g malin

 

Postup:

  1. Ingredience na těsto smícháme a dáme do dortové formy vyložené papírem.
  2. Vložíme na 15 minut do lednice a připravíme náplň.
  3. Vše vložíme do misky, rozšleháme a nalijeme na korpus.
  4. Pečeme 15 minut na 200 °C, poté dalších 20 minut na 110 °C.
  5. Troubu vypneme a necháme tak 2 hodiny dojít.
  6. Přes noc necháme uležet v ledničce.
  7. Pak potřeme zakysanou smetanou s citrónem a ozdobíme malinami♥️

 

 

Po 35 minutách pečení se cheesecake může zdát ještě příliš tekutý, ale nebojte, po dalších dvou hodinách ve vypnuté troubě krásně dojde.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z uvedených ingrediencí jednodušše vytvoříme korpus i náplň. Pečeme nejprve na 200 °C, poté teplotu ztlumíme a nakonec troubu úplně vypneme. Necháme dojít v troubě a přes noc uležet v ledničce.

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating