03 Feb Citrónové lívance
Lívance z kefíru s nádechem citrónu, to musíte zkusit! Pokud máte k snídani stále vajíčka jako my, připravte si i sladkou snídani.
Příprava receptu
Doba přípravy: 10 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 200 kcal Makroživiny: 7 g B, 13 g S, 15 g T
Kefír lívence krásně nadýchá!
Ingredience:
Postupové fotky:
Postup:
- Kešu namemeleme na mouku.
- Banán rozmačkáme vidličkou.
- Smícháme dohromady.
- Přidáme smetanu, kefír, vajíčko, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
- Promícháme dohromady.
- Rozehřejeme si lívanečník s trochou kokosového oleje.
- Pomocí lžíce vkládáme těsto na lívanečník/pánvičku (cca 1 lžíci), aby byly línance tenké, půjdou pal lépe otáčet.
- Otáčíme až tehdy, kdy kraje se trochu “zatáhnou” k sobě.
- Pečeme na mírném plameni, aby se línavce nespálily, ale hezky propekly.
- Z dávky vyjde cca 16 malých línavců.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Vytvoříme si u ingrediencí těsto, které klademe na lívanečník. Pomalu pečeme na kokosovém oleji. Podáváme se zakysanou smetanou a lesními plody.
Citrónové lívance
Ingredients
- 80 g mletých kešu
- 80 g kefíru
- 60 g zakysané smetany 16 %
- 1 změklý banán
- kůra z 1/2 bio citrónu
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička kokosového oleje
Instructions
- Kešu namemeleme na mouku.
- Banán rozmačkáme vidličkou.
- Smícháme dohromady
- Přidáme smetanu, kefír, vajíčko, prášek do pečiva a citrónovou kůru.
- Promícháme dohromady.
- Rozehřejeme si lívanečník s trochou kokosového oleje.
- Pomocí lžíce vkládáme těsto na lívanečník/pánvičku (cca 1 lžíci), aby byly línance tenké, půjdou pal lépe otáčet.
- Otáčíme až tehdy, kdy kraje se trochu "zatáhnou" k sobě.
- Pečeme na mírném plameni, aby se línavce nespálily, ale hezky propekly.
- Z dávky vyjde cca 16 malých línavců.
No Comments