Dort k výročí

Dort k výročí

Dort vznikl při příležitosti kulatého výročí. Pokud máte rádi čokoládu jako přítel, můžete se inspirovat.

Příprava receptu

Doba přípravy: 40 min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 280 kcal Makroživiny: 5 g B, 6 g S, 27 g T

Dvojitou porci čokolády skvěle doplní ozdobení dortu malinami!

 

Ingredience:

 

Na korpus:

80 g rozmixovaných kešu

80 g zakysané smetany

80 g hořké čokolády 90 %

70 g másla

2 vejce

1 prášek do pečiva

 

Na náplň:

200 g mascarpone

100 g hořké čokolády

100 g zakysané smetany

50 g smetany 33 %

 

Postup:

  1. Na mírném plameni rozpustíme máslo s čokoládou.
  2. Mezitím si vyšleháme bílky a přidáme k nim zbytek ingrediencí na korpus.
  3. Pečeme 40 minut na 175 °C.
  4. Ingredience na krém (mascarpone a smetany smícháme a vyšleháme mixérem). Přidáme k nim rozpuštěnou čokoládu.
  5. Krém namažeme na upečený korpus a dáme přes noc vychladit do ledničky.
  6. Nakonec ozdobíme malinami a kešu oříšky.

 

Dozdobit můžeme také nastrouhanou hořkou čokoládou.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z ingrediencí na korpus vytvoříme těsto, které ve formě pečeme 40 minut. Dále si připravíme krém, který navrstvíme na korpus a necháme ztuhnout v ledničce. Nakonec ozdobíme dle preferencí.

Dort k výročí

Cook Time 40 minutes
Servings 12 porcí
Calories 280 kcal

Ingredients
  

Korpus

  • 80 g rozmixovaných kešu
  • 80 g zakysané smetany
  • 80 g hořké čokolády 90 %
  • 70 g másla
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Krém

  • 200 g mascarpone
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g smetany 33 %

Instructions
 

  • Na mírném plameni rozpustíme máslo s čokoládou.
  • Mezitím si vyšleháme bílky a přidáme k nim zbytek ingrediencí na korpus.
  • Pečeme 40’ minut na 175 °C.
  • Ingredience na krém (mascarpone a smetany smícháme a vyšleháme mixérem). Přidáme rozpuštěěnou čokoládu.
  • Krém namažeme na upečený korpus a dáme přes noc vychladit do ledničky.
  • Nakonec ozdobíme malinami a kešu oříšky

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating