Fazolové brownie

Fazolové brownie

Brownie, ve kterém jsou hlavní ingrediencí fazole, ale vůbec byste to nepoznali! Přesvědčte se sami’

Příprava receptu

Doba pečení: 20 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 170 kcal Makroživiny: 7 g B, 9 g S, 10 g T

Fazole dodají dezertu jedinečnou strukturu, nejsou v něm však vůbec cítit!

 

Ingredience:

520 g červených fazolí

4 vejce

8 lžic kakaa

2 lžíce skořice

2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

4 lžíce olivového oleje

100 g hořké čokolády

lžíce másla nebo kokosového oleje

kokos na ozdobu

 

Postupové fotky:

 

Postupové fotky byly dělané z poloviční dávky ingrediencí.

 

 

Postup:

  1. Fazole propláchneme od nálevu a s olivovým olejem rozmixujeme dohladka.
  2. Vmícháme ostatní ingredience.
  3. Dáme do formy vyložené pečicím papírem. (Použily jsme formu 28×20 cm, dejte ale do jakékoliv a upravte případně čas pečení).
  4. Pečeme na 170 °C přibližně 20 minut.
  5. Čokoládu rozehřejeme, přidáme lžíci kokosového oleje a poté vlijeme na hotové brownie. Můžeme posypat kokosem.
  6. Necháme ztuhnout v lednici.

 

 

Místo polévání dezertu čokoládou ji můžete nakrájet na kousky a přidat do těsta, z brownie se pak stane ideální svačina do krabičky.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Všechny ingredience smícháme s rozmixovanými fazolemi, pečeme cca 30 minut na 170 °C. Přelijeme čokoládou a ozdobíme kokosem. Necháme ztuhnout v ledničce.

Fazolové brownie

Cook Time 30 minutes
Servings 12 porcí
Calories 170 kcal

Ingredients
  

  • 520 g červených fazolí
  • 4 vejce
  • 8 lžic kakaa
  • 2 lžíce skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce másla nebo kokosového oleje
  • kokos na ozdobu

Instructions
 

  • Fazole propláchneme od nálevu a s olivovým olejem rozmixujeme do hladka.
  • Vmícháme ostatní ingredience.
  • Dáme do formy vyložené pečicím papírem.
  • Pečeme na 170 °C cca 30 minut.
  • Čokoládu rozehřejeme, přidáme lžíci kokosového oleje a poté vlijeme na hotové brownie. Můžeme posypat kokosem.
  • Necháme ztuhnout v lednici.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating