25 Nov Fazolové brownie
Brownie, ve kterém jsou hlavní ingrediencí fazole, ale vůbec byste to nepoznali! Přesvědčte se sami’
Příprava receptu
Doba pečení: 20 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 170 kcal Makroživiny: 7 g B, 9 g S, 10 g T
Fazole dodají dezertu jedinečnou strukturu, nejsou v něm však vůbec cítit!
Ingredience:
Postupové fotky:
Postup:
- Fazole propláchneme od nálevu a s olivovým olejem rozmixujeme dohladka.
- Vmícháme ostatní ingredience.
- Dáme do formy vyložené pečicím papírem. (Použily jsme formu 28×20 cm, dejte ale do jakékoliv a upravte případně čas pečení).
- Pečeme na 170 °C přibližně 20 minut.
- Čokoládu rozehřejeme, přidáme lžíci kokosového oleje a poté vlijeme na hotové brownie. Můžeme posypat kokosem.
- Necháme ztuhnout v lednici.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Všechny ingredience smícháme s rozmixovanými fazolemi, pečeme cca 30 minut na 170 °C. Přelijeme čokoládou a ozdobíme kokosem. Necháme ztuhnout v ledničce.
Fazolové brownie
Ingredients
- 520 g červených fazolí
- 4 vejce
- 8 lžic kakaa
- 2 lžíce skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce olivového oleje
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžíce másla nebo kokosového oleje
- kokos na ozdobu
Instructions
- Fazole propláchneme od nálevu a s olivovým olejem rozmixujeme do hladka.
- Vmícháme ostatní ingredience.
- Dáme do formy vyložené pečicím papírem.
- Pečeme na 170 °C cca 30 minut.
- Čokoládu rozehřejeme, přidáme lžíci kokosového oleje a poté vlijeme na hotové brownie. Můžeme posypat kokosem.
- Necháme ztuhnout v lednici.
No Comments