23 Nov Jablečný koláč naruby
Jablíčkový koláč s kešu ořechy, mandlemi a kokosem. Hořejšek koláče tvoří mascarpone a plnotučný tvaroh.
Příprava receptu
Doba pečení: 30 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 240 kcal Makroživiny: 5 g B, 11 g S, 20 g T
Netradiční a vláčný!
Ingredience:
Postup:
- Formu vymažeme a vysypeme kokosem.
- Jablíčka nakrájíme na plátky, vložíme do formy (2 vrstvy) a posypeme skořicí.
- Vytvoříme těsto – smícháme kokosový olej, žloutky, mouky, kypřící prášek, skořici a přilijeme mléko.
- Vše smícháme s ostatními ingrediencemi a vznikne nám těsto. Bílek vyšleháme a opatrně přidáme do těsta.
- Těsto vlijeme na jablka a pečeme 30 minut na 180 stupňů.
- Necháme vychladnout. Smícháme spolu mascarpone a tvaroh, natřeme na těsto a posypeme drcenými mandlemi.
- Přes noc necháme vychladnout v ledničce.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Vysypanou formu vyložíme jablky se skořicí, přelijeme vytvořeným těstem a pečeme půl hodiny na 180 °C. Po vychladnutí potřeme tvarohem s mascarpone. Podáváme vychlazené.
Jablečný koláč naruby
Ingredients
- 7 malých jablek
- 70 g kokosového oleje
- 75 g kešu mouky
- 75 g mandlové mouky
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek
- strouhaný kokos
- 100 ml kokosového mléka
- 125 g plnotučného tvarohu
- 125 g mascarpone
- nasekané mandle na posypání
- skořice
- xylitol dle chuti
Instructions
- Formu vymažeme, vysypeme kokosem Jablíčka nakrájíme na plátky, vložíme do formy (2 vrstvy) a posypeme skořicí.
- Vytvoříme těsto - smícháme kokosový olej, žloutky, mouky, kypřící prášek, skořici a přilijeme mléko. Bílek vyšleháme a opatrně přidáme do těsta.
- Těsto vlijeme na jablka a pečeme 30 minut na 180 stupňů.
- Necháme vychladnout. Smícháme spolu mascarpone a tvaroh, natřeme na těsto a posypeme drcenými mandlemi.
- Přes noc necháme v ledničce.
No Comments