Jablečný koláč naruby

Jablečný koláč naruby

Jablíčkový koláč s kešu ořechy, mandlemi a kokosem. Hořejšek koláče tvoří mascarpone a plnotučný tvaroh.

Příprava receptu

Doba pečení: 30 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 240 kcal Makroživiny: 5 g B, 11 g S, 20 g T

Netradiční a vláčný!

 

Ingredience:

7 malých jablek

70 g kokosového oleje

75 g kešu mouky

75 g mandlové mouky

2 vejce

1 kypřící prášek

strouhaný kokos

100 ml kokosového mléka

125 g plnotučného tvarohu

125 g mascarpone

nasekané mandle na ozdobení

skořice

xylitol dle chuti

 

Postup:

  1. Formu vymažeme a vysypeme kokosem.
  2. Jablíčka nakrájíme na plátky, vložíme do formy (2 vrstvy) a posypeme skořicí.
  3.  Vytvoříme těsto – smícháme kokosový olej, žloutky, mouky, kypřící prášek, skořici a přilijeme mléko.
  4. Vše smícháme s ostatními ingrediencemi a vznikne nám těsto. Bílek vyšleháme a opatrně přidáme do těsta.
  5. Těsto vlijeme na jablka a pečeme 30 minut na 180 stupňů.
  6. Necháme vychladnout. Smícháme spolu mascarpone a tvaroh, natřeme na těsto a posypeme drcenými mandlemi.
  7. Přes noc necháme vychladnout v ledničce.

 

 

Pro výraznější kokosovou chuť přimíchejte trochu strouhaného kokosu do tvarohu s mascarpone.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Vysypanou formu vyložíme jablky se skořicí, přelijeme vytvořeným těstem a pečeme půl hodiny na 180 °C.  Po vychladnutí potřeme tvarohem s mascarpone. Podáváme vychlazené.

Jablečný koláč naruby

Cook Time 30 minutes
Servings 12 porcí
Calories 240 kcal

Ingredients
  

  • 7 malých jablek
  • 70 g kokosového oleje
  • 75 g kešu mouky
  • 75 g mandlové mouky
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • strouhaný kokos
  • 100 ml kokosového mléka
  • 125 g plnotučného tvarohu
  • 125 g mascarpone
  • nasekané mandle na posypání
  • skořice
  • xylitol dle chuti

Instructions
 

  • Formu vymažeme, vysypeme kokosem Jablíčka nakrájíme na plátky, vložíme do formy (2 vrstvy) a posypeme skořicí.
  • Vytvoříme těsto - smícháme kokosový olej, žloutky, mouky, kypřící prášek, skořici a přilijeme mléko. Bílek vyšleháme a opatrně přidáme do těsta.
  • Těsto vlijeme na jablka a pečeme 30 minut na 180 stupňů.
  • Necháme vychladnout. Smícháme spolu mascarpone a tvaroh, natřeme na těsto a posypeme drcenými mandlemi.
  • Přes noc necháme v ledničce.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating