26 Nov Květáková pizza
Základ pizzy tvoří květák s goudou a mandlovou moukou. Navrch si pak dáte cokoliv, co máte rádi.
Příprava receptu
Doba pečení: 45 min Počet porcí: 4 Počet kalorií: 400 kcal Makroživiny: 19 g B, 10 g S, 24 g T
Kalorická hodnota odpovídá těstu, zbytek ingrediencí je individuální.
Ingredience:
Na těsto:
Postup:
- Květák uvaříme a rozmačkáme.
- Smícháme s vajíčkem, nastrouhanou goudou a moukou a vložíme na pečící papír.
- Pečeme na 200 °C cca 30 minut (než bude těsto lehce zlaté.
- Pak přidáme další ingredience (maso nejdříve udělat na pánvičce) a necháme ještě 15 min zapéct.
- Přidáme rukolu a máme hotovo.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Květák omyjeme, nakrájíme na růžičky, uvaříme doměkka. Poté ho rozmačkáme, přidáme vajíčko, sýr a mouku a dáme na pečicí papír. Buď do formy na pizzu nebo klidně na plech. Až bude těsto hotové, dáme na něj sýr, slaninu, maso a další ingredience.
Květáková pizza
Ingredients
Na těsto:
- 1 větší květák
- 100 g strouhané goudy 45 %
- 110 g mandlové mouky
- 2 vajíčka
- sůl
Na náplň:
- slanina, sýry, maso, rukola
Instructions
- Květák uvaříme a rozmačkáme.
- Smícháme s vajíčkem, nastrouhanou goudou a moukou a vložíme na pečící papír.
- Pečeme na 200 °C cca 30 minut (než bude těsto lehce zlaté.
- Pak přidáme další ingredience (maso nejdříve udělat na pánvičce) a necháme ještě 15 min zapéct.
- Přidáme rukolu a máme hotovo.
No Comments