18 Nov Krtkův dort
Jedinečný dort, který vypadá složitě, ale je opravdu jednoduchý!
Příprava receptu
Doba pečení: 30 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 400 kcal Makroživiny: 8 g B, 10 g S, 35 g T
Smetana, banán, čokoláda - klasika, která neomrzí!
Ingredience:
Na korpus:
Na krém:
Postup:
- V jedné míse si smícháme suché ingredience.
- Ve druhé vyšleháme žloutky s kokosovým olejem.
- K sypké směsi přimícháme žloutky a mléko. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
- Pečeme cca 30 minut na 180 °C.
- Necháme vyhladit v ledničce.
- Korpus vydlabeme cca 2 cm od kraje a asi 1 cm do hloubky. Banány podkrojíme a položíme na korpus, na ně navrstvíme vyšlehanou smetanu smíchanou s nadrcenými kousky čokolády.
- Smetanový kopeček zasypeme vydlabaným korpusem a vytvoříme tak krtinec.
- Podáváme vychlazené z ledničky.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Z uvedených ingrediencí si připravíme korpus, který po upečení vydlabeme. Na něj položíme banány, které přikryjeme vyšlehanou smetanou smíchanou s kousky čokolády. Posypeme vydlabaným korpusem a podáváme vychlazené.
Krtkův dort
Ingredients
Korpus
- 280 g mandlové mouky
- 120 ml mandlového mléka
- 50 g kokosového oleje
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
Krém
- 500 ml smetany 33%
- 100 g hořké čokolády
Instructions
- V jedné míse si smícháme suché ingredience. Ve druhé vyšleháme žloutky s kokosovým olejem.
- K sypké směsi přimícháme žloutky a mléko. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
- Pečeme cca 30 minut na 180°C.
- Upečený a vychladlý korpus vydlabeme cca 2 cm od kraje a asi 1 cm do hloubky.
- Banány podkrojíme a naskládáme na korpus, na to navrstvíme vyšlehanou smetanu smíchanou s nadrcenými kousky čokolády.
- Vzniklý kopeček zasypeme vydlabaným korpusem.
- Podáváme vychlazené z ledničky.
No Comments