Krtkův dort

Krtkův dort

Jedinečný dort, který vypadá složitě, ale je opravdu jednoduchý!

Příprava receptu

Doba pečení: 30 min Počet porcí: 12 Počet kalorií: 400 kcal Makroživiny: 8 g B, 10 g S, 35 g T

Smetana, banán, čokoláda - klasika, která neomrzí!

 

Ingredience:

Na korpus:

280 g mandlové mouky

120 ml mandlového mléka

50 g kokosového oleje

2 vajíčka

2 vrchovaté lžíce kakaa

kypřící prášek do pečiva

Na krém:

500 ml 33% smetany

100 g hořké čokolády

2 banány

 

Postup:

  1. V jedné míse si smícháme suché ingredience.
  2. Ve druhé vyšleháme žloutky s kokosovým olejem.
  3. K sypké směsi přimícháme žloutky a mléko. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
  4. Pečeme cca 30 minut na 180 °C.
  5. Necháme vyhladit v ledničce.
  6. Korpus vydlabeme cca 2 cm od kraje a asi 1 cm do hloubky. Banány podkrojíme a položíme na korpus, na ně navrstvíme vyšlehanou smetanu smíchanou s nadrcenými kousky čokolády.
  7. Smetanový kopeček zasypeme vydlabaným korpusem a vytvoříme tak krtinec.
  8. Podáváme vychlazené z ledničky.

 

Zkuste zaexperimentovat a vyměňte banány za jiné ovoce.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Z uvedených ingrediencí si připravíme korpus, který po upečení vydlabeme. Na něj položíme  banány, které přikryjeme vyšlehanou smetanou smíchanou s kousky čokolády. Posypeme vydlabaným korpusem a podáváme vychlazené.

Krtkův dort

Cook Time 30 minutes
Servings 12 porcí
Calories 400 kcal

Ingredients
  

Korpus

  • 280 g mandlové mouky
  • 120 ml mandlového mléka
  • 50 g kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Krém

  • 500 ml smetany 33%
  • 100 g hořké čokolády

Instructions
 

  • V jedné míse si smícháme suché ingredience. Ve druhé vyšleháme žloutky s kokosovým olejem. 
  • K sypké směsi přimícháme žloutky a mléko. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh z bílků. 
  •  Pečeme cca 30 minut na 180°C.
  • Upečený a vychladlý korpus vydlabeme cca 2 cm od kraje a asi 1 cm do hloubky.
  • Banány podkrojíme a naskládáme na korpus, na to navrstvíme vyšlehanou smetanu smíchanou s nadrcenými kousky čokolády.
  • Vzniklý kopeček zasypeme vydlabaným korpusem.
  • Podáváme vychlazené z ledničky.

 

 

 

No Comments

Post A Comment
Recipe Rating