Nepečený dort s lesním ovocem

Nepečený dort s lesním ovocem

Připravte si další z našich rychlých nepečených dezertů. Je sladší než ostatní dezerty díky datlím. Druhou vrstvu tvoří mascarpone a kokosové mléko. Vrchní vrstva jsou jen lesní plody a chia semínka.

Příprava receptu

Doba přípravy: min Počet porcí: 12 Počet kalorí: 220 kcal Makroživiny: 4 g B, 11 g S, 17 g T

Vyvážená chuť sladkých datlí a kyselích lesních plodů!

 

Ingredience:

 

Spodní vrstva:

150 g rozmixovaných datlí

150 g rozmixovaných vlašských ořechů

 

Střední vrstva:

250 g mascarpone

1 plechovka kokosového mléka

20 g kokosu

 

Vrchní vrstva:

250 g zmražených lesních plodů

3 lžíce chia semínek

 

Postup:

  1. Datle a vlašské ořechy smícháme a vmačkáme do formy.
  2. Rozmixujeme spolu kokosové mléko, mascarpone a kokos. Vložíme na datlovou vrstvu a dáme na 20 min do mrazáku.
  3. V kastrůlku necháme změknout lesní plody, přidáme chia, rozmícháme a vznikne nám hustá směs.
  4. Necháme trochu vychladnout a nalijeme nahoru.
  5. Dáme znova zatuhnout do mrazáku na 30 minut.

 

 

Podívejte se také na videopostup tohoto receptu, který najdete u nás na instagramu.

 

Závěr a souhrn k vytisknutí

Smícháme spodní a střední část, navrstvíme do formy na sebe a dáme do mrazáku. Potom přidáme vrchní ovocnou část a necháme opět ztuhnout.

Nepečený dort s lesním ovocem

Servings 12 porcí
Calories 220 kcal

Ingredients
  

Spodní vrstva

  • 150 g rozmixovaných datlí
  • 150 g rozmixovaných vlašských ořechů

Střední vrstva

  • 250 g mascarpone
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 20 g kokosu

Vrchní vrstva

  • 250 g zmražených lesních plodů
  • 3 lžíce chia semínek

Instructions
 

  • Datle a vlašské ořechy smícháme a vmačkáme do formy.
  • Rozmixujeme spolu kokosové mléko, mascarpone a kokos. Vložíme na datlovou vrstvu a dáme na 20 min do mrazáku.
  • V kastrůlku necháme změknout lesní plody, přidáme chia, rozmícháme a vznikne nám hustá směs.
  • Necháme trochu vychladnout a nalijeme nahoru. Necháme znova zatuhnout do mrazáku na 30 minut.
No Comments

Post A Comment
Recipe Rating