20 Nov Paštika z kuřecíh jater
Tato paštika je dělaná z kuřecích jater, můžeme si ji však připravit například z kachních, husích, drůbežích, vepřových nebo tresčích.
Příprava receptu
Doba vaření: 20 min Počet porcí: 16 Počet kalorií: 290 kcal Makroživiny: 27 g B, 4 g S, 31 g T
Játra obsahují hlavně vit B12, A, chrom, zinek, železo a kyselinu listovou.
Ingredience:
Postup:
- Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Zprudka je osmahneme na sádle společně s bylinkami.
- Po chvíli přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
- Po dalších přibližně dvou minutách stáhneme teplotu a přibližně pět minut dusíme.
- Následně dáme pryč pokličku a necháme vypařit všechnu tekutinu.
- Jakmile je pánev suchá, přilijeme smetanu a odstavíme z plotýnky.
- Směs ještě teplou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, máslo přidáváme postupně po kouskách.
- Vzniklou hmotu nalijeme do uzavíratelných skleněných nádob a nechte vychladnout v ledničce.Z tohoto množství jsme naplnily přibližně osm skleniček o objemu 130 ml.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Játra omyjeme, zbavíme šlašek a nakrájíme na kousky. Osmahneme na sádle s bylinkami, pak přidáme smetanu. Rozmixujeme a za stálého mixování přidáváme kousky másla. Nakonec dochutíme, nalijeme do skleniček a dáme do ledničky.
Paštika z kuřecích jater
Ingredients
- 1 kg kuřecích jater
- 400 g másla
- 60 ml smetany 40 %
- 20 g sádla
- 2 menší cibule
- tymián a petržel
- sůl, pepř
Instructions
- Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Zprudka je osmahneme na sádle společně s bylinkami.
- Po chvíli přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
- Po dalších přibližně dvou minutách stáhneme teplotu a přibližně pět minut dusíme.
- Následně dáme pryč pokličku a necháme vypařit všechnu tekutinu.
- Jakmile je pánev suchá, přilijeme smetanu a odstavíme z plotýnky.
- Směs ještě teplou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, máslo přidáváme postupně po kouskách.
- Vzniklou hmotu nalijeme do uzavíratelných skleněných nádob a nechte vychladnout v ledničce.Z tohoto množství jsme naplnily přibližně osm skleniček o objemu 130 ml.
No Comments