26 Nov Řepový quiche
Pro milovníky řepy je tu recept na řepový quiche. Základ tvoří slunečnicová semínka a máslo, náplň pak řepa, zakysaná smetana a balkánský sýr. Dáme zapéct do trouby a máme hotovo.
Příprava receptu
Doba pečení: 55 min Počet porcí: 8 Počet kalorií: 350 kcal Makroživiny: 10 g B, 9 g S, 29 g T
Místo slunečnicových semínek můžete použít třeba mandle.
Ingredience:
Na těsto:
Na náplň:
Postupové fotky:
Postup:
- Řepu oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a dáme vařit do změknutí.
- Poté ji necháme chvíli vychladnout a nastrouháme.
- Během vaření řepy si připravíme těsto.
- Semínka rozmixujeme, smícháme s máslem a dáme na chvíli do mrazáku.
- Poté ho vmačkáme do formy a propícháme vidličkou.
- Pečeme na 180 °C cca 12 minut.
- K nastrouhané řepě přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř.
- Polovinu směsi dáme na hotový korpus.
- Na to vyskládáme plátky balkánského sýru.
- Přidáme druhou polovinu směsi a nahoru opět dáme plátky balkánského sýru.
- Dáme zapéct na 40 minut.
- Nakonec ozdobíme rukolou.
Závěr a souhrn k vytisknutí
Připravíme si těsto, které vmačkáme do formy, propícháme vidličkou a dáme do trouby. Řepu oloupeme, nakrájíme, uvaříme a nastrouháme. Smícháme se smetanou. Vložíme na hotový korpus a dáme zapéct.
Řepový quiche
Ingredients
Na korpus:
- 70 g másla
- 4 lžíce vody
- 200 g slunečnicových semínek
Na náplň:
- 4 střední červené řepy
- 200 g zakysané smetany
- 200 g balkánského sýru
- sůl, pepř
Instructions
- Řepu oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a dáme vařit do změknutí.
- Poté ji necháme chvíli vychladnout a nastrouháme.
- Během vaření řepy si připravíme těsto.
- Semínka rozmixujeme, smícháme s máslem a dáme na chvíli do mrazáku.
- Poté ho vmačkáme do formy a propícháme vidličkou.
- Pečeme na 180 stupňů cca 12 minut.
- K nastrouhané řepě přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř.
- Polovinu směsi dáme na hotový korpus.
- Na to vyskládáme plátky balkánského sýru.
- Přidáme druhou polovinu směsi a nahoru opět dáme plátky balkánského sýru.
- Dáme zapéct na 40 minut.
- Nakonec ozdobíme rukolou.
No Comments